Politika zasebnosti

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV STRANK

 

Družba CSM d.o.o., matična št.: 5656460 (v nadaljevanju samo kot »mi«) posveča varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. V tem dokumentu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, še posebej o naših strankah in uporabnikih naše spletne trgovine, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

 

 

Kakšne osebne podatke obdelujemo?

 

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo ter vaši kontaktni podatki. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

 

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 

  1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;

  2. kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše profile na družbenih omrežjih;

 

 

 

Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?

 

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

 

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

 

  1. brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma

  2. na podlagi vašega soglasja.

 

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite.

 

Če obiščete našo spletno trgovino

 

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem

 

Če obiščete našo spletno trgovino, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga hranimo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki nam omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile. Nadalje uporabljamo tudi spletne signale (ki so poznani tudi kot »web beacons«). Gre za majhne slike, ki imajo podobno funkcijo kot piškotki. V primerjavi s piškotki, ki so shranjeni na trdem disku vašega računalnika, so spletni signali sestavni del spletnih strani. O vseh tovrstnih tehnologijah bomo zaradi poenostavitve v tem dokumentu v nadaljevanju govorili le kot o piškotkih. Piškotke v vašo napravo shranjujemo, tiste, ki so jih v vašo napravo shranile naše spletne strani, pa tudi beremo. V nadaljevanju tega dokumenta bomo zaradi poenostavitve govorili le o shranjevanju.

 

Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjujejo naše spletne strani. Takšni piškotki nam pomagajo:

 

  • z vašo identifikacijo pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše domene ter pri ponovnih obiskih. Na ta način ne prihaja do izbrisa vaše nakupovalne košarice in si lahko zapomnimo vašo prijavo preko konkretne naprave ter ne zahtevamo ponovnega vnosa e-naslova in gesla. Hkrati lahko shranimo podatek o tem, katero različico naših spletnih strani naj prikažemo, če je v danem trenutku na voljo več različic;

  • da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom, oz. če ste se npr. odločili za sodelovanje pri konkretni raziskavi;

  • pri zagotavljanju varnosti, npr. da lahko preverjamo, da ni prišlo do zlorabe vaše povezave do naše spletne domene in da nekdo ne posluje v vašem imenu;

  • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani.

 

Tovrstni piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za delovanje naše spletne trgovine. Če boste na svojem brskalniku onemogočili piškotke, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno, zaradi česar vam ne bomo mogli ponujati artiklov iz naše ponudbe ter storitev.

 

V vašo napravo shranjujemo tudi:

 

  • piškotke z naših spletnih strani, ki nam omogočajo:

    • slediti številu obiskov naših spletnih strani ali posameznih vsebin, ustvarjati statistike in preglede ter meriti učinkovitost oglasov;

    • prikazovati različne variante naših spletnih strani, če testiramo nove funkcionalnosti;

    • prilagajati vsebino našega spleta vašim potrebam;

  • omogočamo shranjevanje piškotkov:

    • za povezovanje z družbenimi omrežji, kot je Facebook, vključno s samodejno prijavo.

 

Seznam družabnih in oglaševalskih omrežij, ki jih uporabljamo, je naveden v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo? .

 

Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete s pisno prepovedjo na e-naslov: info@csm.si.

 

Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

 

Če obiščete spletno trgovino csm.si, podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

 

  • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje spletno trgovino izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas;

  • ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov; naš zakoniti interes je v tem smislu merjenje učinkovitosti naših spletnih strani in stroškov za oglaševanje; v ta namen lahko preko vašega obnašanja na spletu pridobivamo in uporabljamo še druge izpeljane podatke.

  • testiranja novih funkcij in aplikacij pred uvedbo, da se lahko izognemo težavam z delovanjem teh novosti med dejanskim obratovanjem, ki bi lahko poslabšale vašo nakupovalno izkušnjo pri nas; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas;

  • ukrepov proti napadom naših spletnih strani in ogrozitvi njihovega delovanja ter za zagotavljanje varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas ter varnost vaših podatkov.

 

Če se pri nas registrirate

 

Da vas lahko registriramo, morate obiskati našo spletno trgovino. Če se registrirate, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

 

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

 

Če si ustvarite račun na spletu csm.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

 

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

 

Če si v spletni trgovini mimovrste.com ustvarite račun, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup, tudi če opravite nakup brez, da bi se vpisali v svoj račun) in podatke o vašem obnašanju na spletu ter obnašanje pri branju e-sporočil tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to za namene:

 

  • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas.

     

 

V ta namen vaše osebne podatke uporabljamo v času obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete. Če imate glede tega pomisleke, na jih posredujte na: info@csm.si

 

Če pri nas opravite nakup

 

Da pri nas lahko opravite nakup, morate obiskati našo spletno trgovino. Če pri nas opravite nakup, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

 

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

 

Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški račun, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve.

 

Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

 

Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo posebej za:

 

  • možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, ali pa podatki iz naročila v pripravi;

  • možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov;

  • potrebe plačila za blago,

  • potrebe dostave blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga, kot je opisano v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?;

  • v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru, kot je opisano v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?;

  • v zvezi z vašimi drugimi zahtevami, ki jih naslavljate na nas.

 

V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

 

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

 

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

 

Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) za namene:

 

  • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in

  • prilagajanja funkcij naše spletne domene vašim potrebam, da bi vam lahko pri nakupu ponudili npr. najbližja prevzemna mesta, vse to na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na izboljševanju in prilagajanju naših storitev;

  • posredovanja ponudb po meri, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev. Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke (tj. vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih) .


 

Za zaščito pravnih zahtevkov in ohranjanje naših notranjih evidenc in kontrol obdelujemo podatke za obdobje 3 let in še 1 leto potem v zvezi s terjatvami, ki so uveljavljene do konca zastaralnega roka. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka in za preostanek obdobja zastaranja po njegovem zaključku.

 

V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let po potrebi še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku.

 

Za ostale navedene namene uporabljamo osebne podatke največ 6 mesecev,

 

Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

 

B.3.3 Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

 

Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

 

  • Obligacijski zakonik (OZ),

  • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),

  • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),

  • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),

  • Zakon o računovodstvu(ZR),

  • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),

  • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

 

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

 

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas

 

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke:

 

  • na podlagi našega zakonitega interesa v namen priprave, sklenitve in izvajanja pogodbe z našo stranko. Izvajanje te pogodbe je tudi naš zakoniti interes;

  • na podlagi našega zakonitega interesa za pridobivanje podatkov, na podlagi katerih lahko za vas v prihodnje izboljšujemo naše storitve, ali pa podatkov za pripravo naših notranjih statistik in pregledov; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za naše stranke;

  • v namen izvajanja pravih obveznosti, še posebej na podlagi veljavnih zakonov, naštetih v točki B.3.3. predmetnega memoranduma;

  • v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora; naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

 

Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke še naprej hranimo na podlagi našega zakonitega interesa v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, in sicer v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi pa še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. V namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke največ 10 let za posamezno naročilo.

 

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite sem.

 

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov:

 

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov, elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije, vključno s posnetki govorov, obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

 

  • obdelave vaših zahtev; če ste pri nas opravili nakup in se vaša zahteva nanaša na naročilo, lahko obdelavo izvedemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami;

  • evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje;

  • dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo, npr. če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo;

  • analize zahtev za izboljševanje kakovosti naših storitev.

 

V te namene hranimo osebne podatke za obdobje 3 mesecev. Če naročilo oddate preko enega od naših kanalov, lahko podatke hranimo za zaščito pravnih zahtevkov za obdobje zastaranja 5 let in še 1 leto po poteku veljavnosti v zvezi s terjatvami, uveljavljenimi na koncu zastaranja. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za trajanje takega postopka, in preostanek obdobja zastaranja po njegovem prenehanju.

 

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite sem.

 

 

 

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

 

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili. Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh.

 

Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

 

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer:

 

  • v zvezi z obdelavo vašega naročila našim partnerjem, ki so vključeni v obdelavo naročila, kot je navedeno v razdelku Če pri nas opravite nakup, konkretno pa

    • storitev in aplikacija: Shopamine, Appoteka d.o.o.

    • ponudnik infrastrukture: RvO d.o.o.

    • ponudnik infrastrukture: XENYA d.o.o.

    • ponudnik infrastrukture: Amazon

    • transportnim partnerjem, predvsem družbam Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija, DŠ 25028022 in DPD d.o.o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid, Slovenija, DŠ SI46749845, če vam dostavljajo naročeno blago;

  • na podlagi vašega soglasja družbenim omrežjem, kot je opisano v razdelku Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov družbenim omrežjem, in sicer poimensko:

 

 

 

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

 

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

 

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, med ustvaritvijo in uporabo računa ali pri komunikaciji z nami.

 

Če pri nas opravite nakup, lahko v zvezi z izvajanjem sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih naših transportnih partnerjev, npr. podatke o dostavi in prevzemu blaga.

 

 

 

Posredovanje podatkov izven držav EU

 

Vaše osebne podatke lahko v nekaterih primerih posredujemo tudi v države, ki niso članice Evropskega gospodarskega prostora.

 

V okviru posredovanja podatkov prejemnikom, ki so navedeni v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?, lahko vaše podatke posredujemo tudi v tretje države izven Evropskega gospodarskega prostora, v katerih ni nujno zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov. Vsako tovrstno posredovanje bo izvedeno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standardne pogodbene določbe izdane s strani Evropske komisije, ki so dostopne na naslovu http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF

 

 

 

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

 

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

 

Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice. Te pravice vključujejo:

 

Pravica do seznanitve

 

Preprosto povedano, imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v dokumentu »Varstvo osebnih podatkov strank«. Če pa vseeno niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

 

Pravica do popravka

 

Motiti se je človeško. Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

 

Pravica do izbrisa

 

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

 

  • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;

  • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;

  • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov (glej nižje razdelek Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov) za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali

  • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

 

Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov (glej razdelek Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?).

 

Pravica do omejitve obdelave podatkov

 

V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

 

  • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;

  • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);

  • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali

  • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je podrobneje opisana spodaj pod naslovom Pravica do vložitve ugovora proti obdelavi podatkov). V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

 

Pravica do prenosljivosti podatkov

 

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja (glej razdelek Če nam podate svoje soglasje) in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

 

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

 

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja (glej razdelek Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?). Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

 

Pravica do pritožbe

 

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

 

 

 

Kako lahko uveljavite določene pravice?

 

V primeru nejasnosti ali vprašanj na lahko kontaktirate preko elektronske pošte: info@csm.si

 

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.

 

 

 

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

 

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov smo vam je na voljo preko elektronske pošte: info@csm.si

 

© CSM, d.o.o. Velenje. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani CSM, d.o.o. Velenje poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežji.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb POTRJUJEM. Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov
×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu CSM, d.o.o. Velenje
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.